Activat el Plaseqcat i el pla d’actuació municipal per un incendi en una indústria del polígon Entrevies

Redacció.- Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada el Pla d’emergències químiques PLASEQCAT i l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal en fase d’Alerta per risc químic, per un incendi en la indústria MIASA, dedicada a l’emmagatzematge de productes químics, situada al polígon Entrevies de Tarragona.

Tal com ha informat Protecció Civil de la Generalitat, preventivament s’ha decretat el confinament a les indústries més properes de l’entorn de MIASA dins el mateix polígon industrial Entrevies. Aquest fet s’ha comunicat a les empreses per part de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, que han tallat les vies més properes com la C-31B. No s’ha decretat el confinament general de la població ni de cap zona fora del polígon per l’evolució favorable de la columna de fum, molt vertical degut a les condicions meteorològiques existents, i per les medicions de l’aire realitzades a la zona pel grup de control ambiental de la Generalitat que han descartat fins ara la presència de productes tòxics.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una vintena de dotacions, entre vehicles d’extinció i vehicles lleugers de comandament i coordinació, que treballen per extingir l’incendi, totalment desenvolupat, que afecta una nau industrial. Les tasques dels efectius se centren en evitar que el foc es propagui per les naus més properes que es troben a uns vint metres de distància.

També s’hi ha desplaçat diverses dotacions de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i cinc unitats del SEM, que no han atès a cap persona.

A les 6 del matí s’ha restablert el trànsit a la Nacional 340, des de Torreforta a Bonavista, i també a la C-31B. Només queda tallat el trànsit als accessos al polígon Entrevies.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *