Bonavista prepara un lluït Carnaval, que començarà el dissabte

La tradició carnavalesca del barri tarragoní de Bonavista ve de lluny. Aquesta festa va començar fa molts anys de manera espontània i modesta per anar creixent en participació popular fins arribar a avui, amb un Carnestoltes que any rere any s’ha anat superant.

El Carnalval 2019, organitzat com és habitual per l’A.VV. de Bonavista, es presenta d’allò més atractiu i lluït. A hores d’ara, tot i que el període d’inscripcions per participar encara és obert, són 14, entre comparses i grups, els que s’han apuntat a la festa de la disbauxa que desfilarà pels principals carrers del barri.

La presidenta de l’associació veïnal, Loli Gutiérrez, es mostra satisfeta per la bona acollida que té el Carnestoltes al barri, però demana que siguin més les persoens que, amb caràcter individual, “prèviament s’apuntin a disfressar-se i optar així als premis que tenim establerts per aquest apartat”, amb la finalitat de donar més vistositat i participació a les rues.

Ja que parlem de premis, recalcar que l’organització atorgarà tres premis a les millors comparses i grups, i també, com hem apuntat, a les difresses individuals, consistents en trofeus i obsequis com a detall. Hi haurà un jurat qualificador per determinar els concursants guanyadors, “integrat per persones desconegudes, desvinculades del barri, a fi i efecte que hi hagi la màxima imparcialitat”, explica Loli Gutiérrez.

Per altra banda, la presidenta subratlla que seria d’agrair el poder comptar amb la col·laboració d’entitats i institucions que fessin possible la presència d’alguna txaranga o grup musical per acompanyar les rues carnavalesques “ja que des de l’Associació de Veïns no podem assumir el seu cost”.

Programa d’actes

Aquest dissabte, dia 23, a les 11,30 h sortirà de l’esplanada del Mercat la desfilada, amb la participació de totes les comparses, que recorrerà els carrers més cèntrics, per acabar a la plaça de la Constitució, on tindra lloc el pregó del Carnestoltes i la Concubina.

El dissabte dia 2 de març, a les 17,30 h sortirà de l’esplanada del Mercat la gran rua de Carnaval, per arribar a la plaça de la Constitució, sobre les 7 de la tarda, amb la projecció de fotos de grups i comparses i ambientació musical.

A les vuit del vespre es procedirà a l’elecció de les tres millors comparses, millors grups, i millors disfresses individuals, respectivament.

El dimecres dia 6 de març tindrà lloc l’enterrament del Carnestoltes i la Concubina. Es farà la sortida des de la Llar del Jubilat, a les 17,30 h i una hora més tard, arribats a la plaça de la Constitució, hi haurà la crema del rei Carnestoltes,  amb coca i xocolata al preu d’1 euro.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *