Dia d’Europa a l’Institut Campclar

Celebració del centre educatiu referent en projectes europeus a la zona

Redacció.- Avui 9 de maig l’Institut Campclar ha celebrat el Dia d’Europa amb els alumnes i professors que realitzen projectes Erasmus Plus i eTwinning. La jornada ha comptat amb la presència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, la Coordinadora Territorial de Joventut Carmina Blay, el Director de Serveis Territorials Jean Marc Segarra, el Conseller d’Educació Francesc Roca, la Directora de l’IMET Montserrat Fortuny i l’Inspector d’Educació Jordi Dolç.

L’acte s’ha iniciat amb la inauguració de dues plaques, una d’Erasmus Plus i l’altra de centre eTwinning. El centre és un referent de la zona en projectes europeus, atès que actualment coordina un d’aquestes projectes que tracta sobre els moviments migratoris i els refugiats, i és soci d’un altre Erasmus que tracta la inclusió a les escoles. Ester Maijó, la Directora de l’Institut Campclar, considera que “és molt important per a nosaltres que els alumnes puguin conèixer les realitats d’altres països i entenguin que la joventut europea comparteix molt més del que inicialment s’imaginen. Quan es coneixen es fan amics i empatitzen”. Una prova palpable d’aquesta realitat és l’experiència per part dels alumnes participants, com ara la Maria Porras, que agraeix la vivència amb aquestes paraules: “Des que he realitzat els projectes Erasmus tinc tres famílies, la meva i les dues que em van acollir… bé en realitat en tinc una més: tots els amics que he conegut amb els projectes”, posant l’accent en un dels punts forts de l’Erasmus en què el centre participa. A més a més, l’Institut Campclar també participa en mobilitats europees a l’FP i en mobilitats exclusives per a formar el professorat del centre en innovació educativa.

Inici de l’acte amb la inauguració, per part de l’alcalde, Sr. Josep Fèlix Ballesteros, de les dues plaques commemoratives. Foto: cedida.

Els assistents han visitat una fira de projectes on els mateixos alumnes han pogut explicar en què consistien més detalladament. Després, l’Ester Maijó ha realitzat una presentació sobre la trajectòria del centre i l’impacte dels projectes en la formació dels alumnes i en l’aposta per crear vincles amb la resta de països europeus. Actualment el centre té socis a França, Alemanya, Hongria, Polònia, Grècia, Portugal, Turquia, Bulgària, República Txeca i Finlàndia, amb els quals, a banda de realitzar mobilitats, té també projectes curriculars eTwinning, els quals permeten treballar online amb els alumnes d’aquests països i compartir les classes. L’acte ha finalitzat amb la felicitació de tots els socis europeus d’aquesta diada.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *