Dow crea una maqueta del riu Francolí

Redacció.- El projecte de col·laboració de Dow Chemical Ibérica junt amb l’ONG Mare Terra Fundació Mediterrània, té com a resultat la creació d’una maqueta del riu Francolí concebuda per facilitar l’explicació i el coneixement de l’entorn natural de Tarragona, i la inauguració de la qual va tenir lloc ahir, 27 d’octubre.

Amb una dimensió de sis metres quadrats, es tracta d’una reproducció a escala de tota la conca del riu Francolí i inclou els ecosistemes i pobles que l’acompanyen en el seu camí, uns 2.400 quilòmetres quadrats de paisatge de l’espai natural més valuós de la zona geogràfica que ocupa. També s’hi pot observar totes les infraestructures del territori, el litoral des de Torredembarra fins a Miami Platja, llocs com la Catedral de Tarragona, el Monestir de Poblet, Port Aventura, els polígons químics, etc. Aquesta maqueta, que es troba ubicada a l’Escola de Natura Francolí (carrer Arquebisbe Josep Pont i Gol s/n), es converteix així en el cor del Centre d’Interpretació del riu Francolí de Mare Terra Fundació Mediterrània, entitat de referència per a la societat de Tarragona en matèria de conservació i recuperació de l’entorn, la finalitat de la qual és aconseguir que el desenvolupament sostenible sigui una realitat en tots els àmbits socials. Amb una clara finalitat pedagògica, l’objectiu d’aquesta maqueta és donar a conèixer l’entorn de Tarragona i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància que té el riu, tant en relació al medi ambient com per a la pròpia societat en general.

Aquest projecte de col·laboració entre ambdues organitzacions neix del compromís adquirit per part de Dow, en la celebració del seu 50è aniversari a Tarragona, d’impulsar grans iniciatives que repercuteixin en un benefici directe per a la comunitat. Així mateix, està aliniada amb els valors de respecte i cura per la natura que Dow promou, i que es veuen plasmats en els seus Objectius de Sostenibilitat per a 2025. Aquests valors són fomentats tant de manera interna com externa en totes les activitats que la Companyia du a terme.

Encara més, l’acte d’inauguració va tenir lloc en el marc d’una activitat de voluntariat, batejada com “Cleanup, que ha consistit en la recollida de residus en l’entorn del propi riu, que ha comptat amb més de 150 voluntaris integrats majoritàriament per empleats i familiars. Durant dues hores es van recollir més de 400 quilos de residus.

Aquesta acció de voluntariat forma part de l’intens programa que Dow està desenvolupant a nivell global i pel qual està organitzant activitats de neteja de platges i rius en més de 50 localitats de tot el món amb l’etiqueta #PullingOurWeight. Aquest és un dels molts programes i iniciatives sostenibles que està duent a terme per prevenir i disminuir l’anomenada “brossa marina” o residus en general en el medi ambient, treballant junt amb la cadena de valor, associacions de la indústria i altres sectors influents amb l’objectiu d’aconseguir zero residus en abocadors i que el 100% dels plàstics siguin recuperats.

L’acte d’inauguració de la maqueta del riu Francolí va comptar amb la presència d’Ángel Juárez, President de Mare Terra Fundació Mediterrània; Joan Maria Sardà, Alcalde de La Pobla de Mafumet; Jon Bilbao, Director General de Dow per a Espanya i Portugal; i Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader (per a Espanya, Portugal, Itàlia i Turquia).

“Valorar la natura, fomentar l’economia circular i involucrar a comunitats, empleats i clients estan entre els Objectius de Sostenibilitat de Dow per al 2025. El suport a la construcció de la maqueta del riu Francolí connecta perfectament amb aquest objectiu i amb el nostre valor corporatiu de Protecció del Planeta”, ha destacat Jon Bilbao.

D’altra banda, Jaume Sariol afirmava que “la inauguració de la maqueta del riu Francolí i l’activitat de neteja i voluntariat que promovem avui reflecteixen el compromís de Dow amb Tarragona i el seu entorn, la voluntat de donar suport a iniciatives mediambientals i la força de la col·laboració dels nostres empleats i familiars a través del voluntariat”. Així mateix, va ressaltar que “ens complau saber que la maqueta servirà per a la difusió de temes d’educació relacionats amb la conservació del riu, ensenyant a les presents generacions i a les futures com protegir els nostres actius naturals”.

En paraules d’Ángel Juárez, President de Mare Terra Fundació Mediterrània: “La maqueta és un projecte del qual ens sentim molt orgullosos. Portem més de vint-i-cinc anys treballant en la conservació i millora del Francolí, i aquesta nova eina ens serà molt útil ja que permetrà als tarragonins entendre millor com és el riu i què poden fer per cuidar-lo”. Juárez es va mostrar convençut que “la maqueta serà un atractiu no només per als ciutadans sinó també per als turistes. Així incrementarem les visites a l’Escola de Natura Francolí, que no hem d’oblidar que és també el centre d’interpretació del riu i un espai únic a Tarragona”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *