El Banc de Sang busca 10.000 donants a la Marató de Catalunya

Fins el 18 de gener als principals hospitals

Redacció.- “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Amb aquesta idea el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra fins el 18 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les festes.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans. Hi haurà, a més, una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com les que es faran als Ajuntaments de Tarragona i Girona.

Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible; és només una manera de facilitar la donació.

Sigues #sangfluencer, des de les xarxes socials a l’ascensor de casa

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

De fet, volem convertir-ho en un moviment internacional a favor de la donació de sang, estenent l’etiqueta #bloodfluencer i compartint-la amb altres bancs de sang com el National Health Service britànic, l’Etablissement Français du Sang o el Sanquin holandès.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de Whatsapp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot amb l’objectiu de sumar les donacions necessàries per a les properes setmanes i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment.

Concerts silenciosos per als donants

Durant la Marató, es podrà donar sang escoltant una música especialment preparada per a l’ocasió. A la Casa de les Punxes, els dies 11 i 12 hi haurà discjòqueis de renom que “punxaran” música per als donants, en el que s’anomenen “concerts silenciosos”.

Han confirmat l’assistència l’Alfred García, Delafé, Guaje DJ, Joana Serrat, Lyona i Nil Moliner entre molt d’altres. Tots ells punxaran la música, que els donants podran escoltar amb auriculars durant la donació.

Als hospitals, es podrà connectar amb la música que s’emet a la Casa de les Punxes a través del Facebook del Banc de Sang (facebook.com/donarsang). A més, durant la resta de la setmana, hi haurà llistes musicals especialment preparades per als donants als hospitals.

Suport d’entitats

La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible també gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments catalans, de la Federació Catalana de Donants de Sang, la Creu Roja i la Casa de les Punxes, entre altres entitats.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *