El mes de febrer estrena el cicle ‘Tarragona sona flamenc’

La bailaora de Bonavista Belén López oferirà una masterclass

Redacció.- El mes de febrer portarà a la ciutat un nou cicle musical, amb el flamenc com a protagonista: “Tarragona Sona Flamenc”. Figures destacades com Raimundo Amador i artistes locals amb reconeixement internacional com el ballarí Francis Núñez són els cap de cartell d’un cicle que programa fins a 26 activitats que inclouen espectacles, concerts, tallers i exposicions, prop de la meitat gratuïts i oberts a la ciutadania.

La nova proposta de la regidoria de Cultura, tal com explica la consellera Begoña Floria, “segueix el model participatiu tranversal del festival Dixieland, on apleguem entitats, locals i sales professionals i centres de formació que representen un nombrós col·lectiu amb sensibilitat artística i interès pel flamenc i, conjuntament, hem elaborat un programa amb espectacles, tallers i activitats de lleure i divulgació de la pràctica d’aquesta disciplina amb una llarga tradició a la ciutat”. I ha afegit: “la iniciativa també forma part de les aliances estratègiques que des de l’Ajuntament impulsem amb els valors Patrimoni de la Humanitat que tenim a Tarragona, a més de la Tàrraco romana, ara afegim el flamenc a la posada en valor de la dieta gastronòmica i els castells, tots tres declarats patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO i molt presents a la nostra ciutat”. Per la seva banda, el director artístic, Kike Colmenar, ha destacat que “la programació s’ha pensat cercant una combinació de tradició i modernitat per arribar a nous públics i descobrir l’evolució de l’art del ball, el cant i el toque flamenc”.

El cicle s’obrirà el divendres 1 de febrer amb el concert del reconegut músic Raimundo Amador, que presentarà el seu darrer treball “Medio Hombre Medio Guitarra” a la Sala Zero. Altres artistes que pujaran als escenaris durant el febrer seran el cantaor cordovès El Pele, els grups Fronterazul i Maruja Limón, la bailaora Karime Amaya i el bailaor tarragoní Francis Núñez. El final de festa estarà protagonitzat per Vergüenza Ajena, que també clourà la seva gira 10×10 al Teatre Tarragona el divendres 1 de març.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *