El projecte Singulars ofereix 72 places de formació i pràctiques professionals a joves menors de 30 anys

Els participants s’introduiran en àmbits com la restauració, el socorrisme, la jardineria , la indústria química o la fleca i la pastisseria tradicionals

Redacció.- L’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, ofereix 72 places de formació i pràctiques professionals a joves menors de 30 anys.

Des de febrer fins a mitjans d’any els participants combinaran formació professionalitzadora amb 80 hores de pràctiques laborals, sempre amb l’assessorament d’un tutor o tutora que oferirà suport a la inserció professional, acompanyament a la cerca de feina i un seguiment continuat. L’objectiu del programa és la inserció laboral o bé el retorn dels joves al sistema educatiu.

Fotos: cedides.

Els participants es dividiran en cinc branques, segons els seus interessos i perfils:

  • Projecte Aprenents de Qualitat, amb formació en els àmbits del forn, la fleca i la pastisseria tradicional. Les entitats formades són el Gremi d’Artesans Forners de Tarragona i Gremi de Pastissers de les Comarques de Tarragona.
  • Projecte Costa Daurada, amb formació en els àmbits del bar i restaurant (entitats formadores són la Fundació Privada Onada i l’Ajuntament de Tarragona) i en l’àmbit del socorrisme (entitat formadora, Ajuntament de Tarragona).
  • Projecte Millorant Capacitats, amb formació en l’àmbit d’auxiliar de jardineria i adreçat específicament a persones amb certificat de discapacitat. Les entitats formadores són la Fundació Privada Onada i Ajuntament de Tarragona.
  • Projecte Bona Química, amb formació de magatzem a la indústria química. L’entitat formadora és el Centre de Formació Ocupacional Novatècnica.

Durant la durada del programa les persones tutores també treballaran habilitats i competències dels joves participants perquè puguin trobar el seu camí professional, ja sigui continuant la seva formació una vegada finalitzat el projecte o bé endinsant-se al món laboral. Les dades de programes similars d’altres anys mostren que el 67,4% dels participants assoleixen aquest objectiu (45% va obtenir un contracte laboral i el 22,4% va retornar al sistema educatiu).

Les persones interessades a participar a aquest programa han de ser majors de 16 anys i menors de 30 i han d’estar inscrites a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya i al registre de la garantia juvenil. A nivell formatiu no és indispensable haver formalitzat l’Educació Secundària Obligatòria.

Les inscripcions ja estan obertes a través d’Internet. Per a més informació qui estigui interessat es pot adreçar a dues oficines.

  • Tarragona Impulsa. Av. Vidal i Barraquer, s/n. Telèfon 977 243 60. Correu electrònic tarragonaimpulsa@tarragona.cat.
  • Oficina Jove del Tarragonès. Pl. Imperial Tàrraco, 1. Telèfon 977 251 873.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *