A Tarragona es limitarà la velocitat dels vehicles a 30 km/h

Per donar preferència pels vianants a la vorera i les bicis i patins a la calçada

Redacció.- L’Ajuntament limitarà de forma genèrica la velocitat màxima de circulació de vehicles a 30 km per hora a les vies urbanes de Tarragona. Així ho ha acordat la Comissió Informativa de Territori de l’Ajuntament celebrada avui, que portarà la qüestió al proper Plenari per a la seva aprovació. També es podran establir altres velocitats inferiors en zones veïnals o excepcionalment superiors en carrers troncals, que connecten barris o circumval·len el casc urbà.

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavi Puig, ha explicat que “Tarragona ha de liderar el canvi cap a una mobilitat sostenible; convertir Tarragona en ciutat 30 persegueix reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, minimitzar la gravetat dels accidents i prioritzar la seguretat dels vianants, les bicicletes i els patinets elèctrics”. En un moment marcat per la lluita contra la pandèmia, el conseller ha remarcat que “és moment d’alliberar voreres (…) i promoure les bicicletes i els patins, perquè són els mitjans de transport més nets i segurs davant del Covid19”. En aquesta línia, Puig ha recordat que totes les mesures encaminades a reduir la gravetat dels accidents “contribueixen a descongestionar el sistema de salut.”

A la Comissió Informativa  s’han  tractat altres modificacions de l’Ordenança de Convivència que fan referència a matèries de trànsit com la circulació de bicicletes i la regulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP). L’Ordenança preveu que per regla general les voreres són pels vianants, i per tant queden alliberades de bicicletes i patins elèctrics conduïts per persones de 16 anys en amunt. Aquests hauran de conduir per carril bici, calçada en carrers de 30km/h, àrees de prioritat invertida i àrees de vianants. En aquest darrer cas no poden superar els 6 km/h ni poden aproximar-se a 1,5 metres d’altres vianants ni de la façana. Al carril bici i a la calçada s’estableix per aquests vehicles una velocitat màxima de 25 km/h. A aquest respecte, Xavi Puig reconeix que “atès que per oferir una xarxa de carrils bici necessitem un temps, amb aquesta ordenança convertim la majoria de carrers de Tarragona en carrers on les bicicletes i patins són vehicles preferents”.

Pel que fa als aparcaments, el conseller ha subratllat que “el compromís és fer moltes places d’aparcament per tal que l’estacionament d’aquests vehicles sigui el més ordenat possible”. No obstant, provisionalment es permet aparcar fora d’aquests espais sempre i quan no s’impedeixi el pas de ningú, no s’inutilitzi el mobiliari urbà, no s’impedeixi l’accessibilitat ni tampoc en els arbres ni els semàfors.

Aquest  conjunt de modificacions en l’àmbit del trànsit s’inclouran en l’Ordenança de Convivència i Ús dels Espais Públics, que es portarà al proper Consell Plenari per a la seva aprovació; si tira endavant s’exposarà al públic per si hi ha al·legacions i una vegada resoltes, s’aplicarà. Es preveu que sigui efectiva el proper mes de juliol.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *