A Tarragona es limita la velocitat dels vehicles a 30 km/h

Per donar preferència pels vianants a la vorera i les bicis i patins a la calçada

Redacció.- L’Ajuntament limitarà de forma genèrica la velocitat màxima de circulació de vehicles a 30 km per hora a les vies urbanes de Tarragona. També s’establiran altres velocitats inferiors en zones veïnals o excepcionalment superiors en carrers troncals, que connecten barris o circumval·len el casc urbà.

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavi Puig, va explicar que “Tarragona ha de liderar el canvi cap a una mobilitat sostenible; convertir Tarragona en ciutat 30 persegueix reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, minimitzar la gravetat dels accidents i prioritzar la seguretat dels vianants, les bicicletes i els patinets elèctrics”. En un moment marcat per la lluita contra la pandèmia, el conseller va remarcar que “és moment d’alliberar voreres (…) i promoure les bicicletes i els patins, perquè són els mitjans de transport més nets i segurs davant del Covid19”.

Aquesta i altres modificacions en l’àmbit del trànsit s’inclouran en l’Ordenança de Convivència i Ús dels Espais Públics.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *