L’Ajuntament treballarà amb les associacions de veïns per millorar la comunicació en cas de risc químic

Redacció.- L’Ajuntament de Tarragona s’ha compromès a millorar els canals complementaris d’informació en cas d’emergència química i a implicar encara més el moviment veïnal com a agents referents del conjunt de la població.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, han comparegut avui dimarts, 9 de juliol, en roda de premsa per valorar la reunió d’ahir al vespre amb els representants de les federacions veïnals, en què es va tractar l’actuació de les administracions després de l’incendi a les dependències de l’empresa Miasa i la percepció de la població.

Ricomà ha subratllat que l’equip de govern “entèn la preocupació veïnal, ja que una situació com la del passat cap de setmana provoca un neguit comprensible i el neguit fàcilment desemboca en desinformació”, però al mateix temps ha remarcat que el funcionament del protocol d’emergències va funcionar perfectament i que les sirenes no es van activar perquè en cap moment va haver-hi risc per a la població.

“L’incendi d’aquest diumenge va provocar l’activació del Plaseqcat i el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta, que no d’emergència, que és el que activaria les sirenes”, ha recalcat l’alcalde, qui ha recordat l’activació de diferents canals d’informació durant la mateixa matinada i l’enviament, a més d’un cenentenar de representants veïnals i responsables d’equipaments rellevants, de missatges de veu i correus electrònics informant de l’activació de l’alerta.

Precisament, les diferències d’actuacions en cas d’alerta i d’emergència va centrar la reunió d’aquest dilluns amb els representants veïnals. Segons l’alcalde Ricomà, “l’episodi d’aquest cap de setmana ha servit per constatar que hi ha marge per millorar la informació sobre com actuar davant de risc químic”. Fruit de la reunió, l’Ajuntament ha assumit el compromís d’estudiar canals complementaris d’informació a la població i de reunir-se en breu amb els representants de totes les associacions de veïns per aprofundir en el paper d’aquestes entitats com a intermediaris entre l’Ajuntament i el conjunt de la població.

L’equip de govern continuarà valorant i analitzant la resposta a l’alerta d’aquest cap de setmana conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i el sector químic.

Demà dimecres, 10 de juliol, a les 8.15 h, hi haurà una Junta de Portaveus per tractar aquestes qüestions amb els represetants dels grups municipals.

Fotos: MAURI.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *