L’any passat 1.642 persones van participar en el programa Gent Gran Activa

Les activitats es realitzen a les 14 llars municipals de gent gran

Redacció.- Durant l’any passat, 1.642 persones van participar en el programa gent gran activa organitzat l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. La consellera de Serveis a la Persona de l’Ajuntament, Ana Santos, ha explicat que “aquest programa té com objectiu impulsar l’envelliment actiu  mitjançant la participació en les activitats que es realitzen a les 14 llars municipals de gent gran, incidint en la salut i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu”.

Les activitats amb més assistents van ser gimnàstica, aquagym, tallers de memòria i cursos d’informàtica i de l’ús de smartphone. Cal assenyalar,  que de les 1.642 persones participants, 1.349 eren dones i 293 homes.

El passat mes de gener, també es va posar en funcionament el servei d’assessorament psicològic a la gent gran per tal d’oferir a les persones d’edat avançada que ho necessitin, una atenció personal per millorar la seva vida emocional i la seva qualitat de vida, al mateix temps que es mantenen actives i integrades en la comunitat, evitant situacions d’exclusió social.

L’oficina d’informació per a la gent gran està ubicada a la plaça Imperial Tàrraco, número 1 (antiga Facultat de Lletres).

Serveis a persones amb dependència

D’altra banda, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona fa d’altres serveis i prestacions com són: el Servei d’Ajuda a Domicili, Teleassistència, Programa Individual d’atenció i Servei d’àpats a domicili, entre d’altres.

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) ofereix atenció  domèstica, de recolzament psicosocial i familiar a les persones que ho necessiten. Es pretén afavorir l’increment de l’autonomia personal i que hom pugui gaudir d’un projecte de vellesa digne, evitant o retardant internaments innecessaris. L’any passat es van beneficiar d’aquest servei 815 unitats familiars i la despesa total va ser 1.838.716 euros.

Un altre servei és el de Teleassistència, que dona seguretat a les persones que estan en situació de risc per factors d’edat o dependència les 24 hores i els 365 dies. L’any 2018 es van facilitar 1.061 aparells de teleassistència.

L’Institut Municipal de Serveis Socials també ofereix àpats a domicili a persones que presenten un grau de dependència o discapacitat, que viuen soles, que no poden accedir a altres recursos, que tenen ingressos insuficients i que no tenen  suport familiar o social. Durant l’any passat es van servir 29.565 àpats.

La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat que per completar l’atenció a les famílies, l’any 2015 l’IMSS va crear la Xarxa de suport a les famílies cuidadores per enfortir la capacitat d’acollir, acompanyar i reconèixer a les famílies que cuiden. Al llarg d’aquests anys s’ha fet una Guia de recursos i un Manual de bona praxis per a persones cuidadores. Enguany s’impartiran accions de formació a les persones cuidadores i destacar que l’Ajuntament ha obtingut el certificat de Bona Pràctica de la Fundació Pi i Sunyer en aquest àmbit.

 

(Foto: Mauri)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *