Trenta nous agents s’incorporaran l’any 2019 a la Guàrdia Urbana

Redacció.- La Guàrdia Urbana de Tarragona va celebrar, amb motiu del seu 161è aniversari, l’acte de la festivitat del cos, durant el qual es va reconèixer la tasca dels agents més veterans i es van lliurar les medalles i felicitacions als policies que han realitzat actuacions policials destacades durant l’últim any. L’acte, que ha tingut lloc al Teatre Tarragona, fou presidit per l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i va comptar amb la presència del subdelegat del Govern, Joan Sabaté, i del director general d’Administració de Seguretat de la Generalitat, Jordi Jardí, entre d’altres autoritats, a més de representants de tots els cossos policials.

En el torn de discursos, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va expressar el “suport incondicional” a la Guàrdia Urbana i a la resta de cossos policials que operen al territori, del qual ha assegurat que “tots plegats ens n’hem de sentir orgullosos”. A més de posar en valor l’activitat diària, l’alcalde va destacar especialment tres serveis realitzats els últims mesos: l’atenció a les víctimes de violència de gènere (sic), les actuacions amb motiu de les recents ventades i aiguats i el desplegament del pla de seguretat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Pel que fa a la plantilla, es va explicar que l’any 2019 es farà efectiu un augment de fins a trenta nous agents que reforçaran les diferents divisions i compensaran les jubilacions previstes.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, va reiterar el balanç positiu del primer any de funcionament de les càmeres de videovigilància a la Part Baixa i va explicar la intenció d’estendre aquests dispositius a altres punts de la ciutat. També va voler posar en valor la bona acollida del reforç de patrullatge de proximitat, una iniciativa que, segons ha avançat, tindrà continuïtat.

Per la seva banda, l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández Ferreira, va destacar l’activitat constant que realitza la policia local. En els deu primers mesos d’aquest any 2018, el cos va rebre prop de més de 54.000 trucades i es van registrar més de 10.000 actuacions en els àmbits de la seguretat, l’assistència i el trànsit. Es van  tramitar 2.783 expedients d’intervenció a l’espai públic, es van realitzar més de 47.000 controls de velocitat amb radar i es van practicar 4.016 proves d’alcoholèmia i drogues en vies urbanes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *