Veïns de Torreforta reclamen la nova biblioteca al Mercat

Un grup de veïns del barri de Torreforta es va reunir el dijous dia 13 d’aquest mes de febrer al Centre Cívic per tractar les mancances que ofereix l’actual biblioteca, deficiències que s’han vist agreujades pel pas de la tempesta Glòria que es va produir entre els dies 20 i 23 de gener passat. A conseqüència del vent i la pluja es va filtrar aigua en una de les parets de la biblioteca que va malmetre prop de dos-cents llibres de lectura infantil, havent-los de llençar.

La destrucció d’aquesta part del fons bibliotecari i els danys estructurals han provocat que un sector dels habitants, conscients de la precarietat de la Biblioteca recordin la promesa incomplerta per part de l’Ajuntament de Tarragona de construir un nou espai per aquest fi, una actuació inclosa en el Pla de Biblioteques 2017-2022 elaborat per l’anterior govern municipal.

Segons aquest pla, les obres de construcció de la nova biblioteca de barri, localitzada en un sector de l’edifici del mercat municipal de Torreforta, havien de començar en el decurs del segon semestre del 2019, per ser inaugurada i entrar en servei aquest 2020.

Entre els acords presos a l’esmentada reunió s’ha plantejat la possibilitat d’organitzar un cap de setmana reivindicatiu al Centre Cívic, amb activitats festives, però amb la ferma intenció de visualitzar el descontentament dels usuaris de la biblioteca que hi ha al barri.

Així mateix, la reunió va servir per anunciar la presentació d’una moció al pròxim ple de l’Ajuntament de la ciutat, que comptarà amb el suport d’algun grup municipal. Cal recalcar que a la trobada hi va ser present en Rubén Viñulales, portaveu de Ciutadans, l’únic representant d’una força política del consistori tarragoní, en aquesta ocasió. Es tracta doncs de saber on està encallat el projecte de construcció de la nova biblioteca, per bé que com a mesura provisional, és ben rebuda la decisió de l’Ajuntament d’arranjar els desperfectes causats a l’actual instal·lació.

Els convocants de la trobada van acordar la creació d’un grup de WhatsApp per donar a conèixer i generar sinèrgies al voltant d’aquesta acció reivindicativa, a la vegada que es demana també la dotació de nous ordinadors per substituir els actuals que es troben obsolets.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *